Piese moto, Accesorii si Echipamente Moto. Motor Tech Magazin online moto piese si accesorii moto.TRIKES, ATV-uri, scutere, motociclete, Bike Conversion, biciclete, snowmobile, piese de schimb si accesorii, din stoc sau la comanda. Piese moto, Accesorii si Echipamente Moto Motor Tech Magazin online moto piese si accesorii moto
Piese moto, Accesorii si Echipamente Moto Motor Tech Magazin online moto piese si accesorii moto
Nu aveti produse in cos.

ACUMULATORI

IMPORTANT  -  Informatii despre COMENZI

Prin intermediul formularului  Contact puteti comanda sau solicita informatii despre produsele, piesele sau accesoriile care nu sunt expuse.

Stocul si varietatea componentelor si a modelelor este mare, neputand fi afisate in totalitate.

Daca nu puteti descrie piesa de care sunteti interesat, transmiteti o imagine cu aceasta si specificati produsul ( ATV-ul, scuterul, motocicleta  - marca, model, an fabricatie, serie sasiu ) pe care este montata.

Va vom transmite informatii si detalii ( pret, stoc, termen de livrare, compatibilitati ) in cel mai scurt timp posibil.

Va multumim.

 

 

Activarea acumulatorilor MOTO 

 ATENȚIE!!! gama de acumulatori GEL, NU necesită activare înainte de montare, aceste modele sunt gata de folosire, ele fiind activate din fabrică cu electrolit gel. Deschidea acumulatorilor tip GEL duce la pierderea garanției şi distrugerea lor, deoarece ele se depresurizează.

 Acumulatorii tip CONVENŢIONAL (cu întreținere) și AGM (fără întreținere) au fost încărcați uscat în timpul procesului de fabricație și necesită activare la prima utilizare. ATENȚIE folosiți doar electrolitul din pachet și după activare predați lichidul rămas la centrele de colectare.

 Acumulatorii CONVENŢIONAL (cu întreținere)

 1.    Pregătirea acumulatorului și a electrolitului: așezați acumulatorul pe plan orizontal, îndepărtați dopurile celulelor și capacul de aerisire.

 2.    Umplerea acumulatorului cu electrolit:

 La tipurile care au kit de electrolit pentru fiecare celulă:  întoarceți recipientul cu electrolit în poziție verticală, înserând cele 6 zone sigilate în cele 6 orificii ale acumulatorului. Apăsați recipientul până ce sigiliile cedează, permițând electrolitului să curgă în acumulator.

 La tipurile care au kit format dintr-un singur bidonaş sau se foloseşte electrolit luat din comerţ: cu ajutorul furtunului din pachet umpleți succesiv fiecare celulă a acumulatorului până la nivelul indicat pe acumulator. Electrolitul nu trebuie să depășească nivelul maxim marcat pe acumulator (Upper level).

 Scuturați ușor acumulatorul pentru a elimina bulele de aer prinse între plăci, completați cu electrolit dacă este nevoie.

 3.    Finalizarea activării: lăsați acumulatorul într-un spațiu aerisit timp de aproximativ o oră înainte de montare pe motor (în acest timp bateria se poate încălzi ușor și se pot genera gaze). Nivelul electrolitului poate scădea în acest timp,  în cazul acesta umpleţi din nou la nivel. Recomandăm încărcarea pe redresor a acumulatorului timp de 30-60 minute sau efectuarea unui drum lung.

 Acumulatorii AGM (fără întreținere)

 1.    Pregătirea acumulatorului și a electrolitului: așezați acumulatorul pe plan orizontal și îndepărtați folia de protecție de pe acesta. Îndepărtați rândul de capace negre de lângă recipientul cu electrolit (acestea vor fi folosite ulterior la sigilarea acumulatorului).

 2.    Umplerea cu electrolit: întoarceți recipientul cu electrolit în poziție verticală, înserând cele 6 zone sigilate în cele 6 orificii ale acumulatorului. Apăsați recipientul până ce sigiliile cedează, permițând electrolitului să curgă în acumulator.

 3.    Îndepărtarea recipientului: asigurați-vă că electrolitul s-a scurs în totalitate, apoi îndepărtați cu grijă recipientul gol. Electrolitul nu se va vedea în baterie, acesta fiind absorbit de plăcile din fibra de sticlă a bateriei.

 4.    Finalizarea activării: Lăsați acumulatorul într-un spațiu aerisit timp de aproximativ o oră înainte de montare pe motor (în acest timp bateria se poate încălzi ușor și se pot genera gaze). Recomandăm încărcarea pe redresor a acumulatorului timp de 30-60 minute sau efectuarea unui drum lung.

 Sigilați bateria cu șirul de capace negre pentru o închidere ermetică.

 După sigilarea acumulatorului AGM nu desfaceți niciodată capacul negru. Orice intervenție asupra acumulatorului atrage după sine pierderea garanției.

 Exploatarea și întreținerea acumulatorului

 Întreținerea periodică al acumulatorului trebuie făcută indiferent dacă apar sau nu probleme. Verificați periodic gradul de încărcare al acumulatorului, respectiv nivelul electrolitului în cazul bateriilor CONVENTIONAL (cu întreținere). Dacă nu porniți motorul pe o perioadă îndelungată (de ex. pe perioada iernii) bateria trebuie demontată și păstrată în stare încărcată într-o încăpere încălzită.

 Încărcarea acumulatorului

 Acumulatorii trebuie încărcați cu un curent de 1/10 din capacitate. Vă recomandăm să încărcați acumulatorii cu redresor automatic de 12V / 1 Amp sau 4 Amp. Durata de încărcare poate varia de la 1 la 20 de ore, în funcție de gradul de descărcare și capacitate. Puteți măsura gradul de încărcare folosind un voltmetru sau un densimetru conform tabelului alăturat:

 Grad de încărcare |  Densitate electrolit (g/cm³) |  Tensiune(V) |

 

         100%                            1.27-1.28                           12.7

           75%                             1.22-1.23                           12.

          50%                             1.17-1.18                           12.2

          25%                             1.13-1.14                           12.0

          0%                                  1.11>                               11.9

 Protecţie

 Acumulatorii funcționează pe bază de acid sulfuric. Dacă în caz accidental, acidul intră în contact cu ochii, spălaţi cu multă apă şi consultaţi de urgenţă un medic. Dacă acesta v-a atins pielea sau hainele, spălaţi cu săpun şi clătiţi cu multă apă.

 ATENȚIE! Acidul sulfuric poate cauza răni grave! Folosiți mănuși de protecție!

 Reciclare

 Acumulatorul trebuie reciclat, deoarece conține plumb și acid sulfuric. Orice cumpărător este obligat prin HG 1132/2008 să predea acumulatorul uzat spre reciclare la centrele special amenajate.

 GARANŢIE

 Acumulatorii moto au un termen de garanţie de 6 luni, exceptând tipurile GEL care au garanţie 24 luni de la achiziţie.

 INSTRUCŢIUNI DE FOLOSIRE ACUMULATORI MOTO

 1. Depozitare

 Pe perioada depozitării bateriile moto se ţin în încăperi uscate (umiditate max. 60%), la temperaturi între +5 şi +30 °C, ferite de căldură, radiaţii solare sau substanţe chimice, cu dopurile bine închise. Starea bateriei se verifică la preluare şi apoi odată la 3 luni. Este necesară reîncărcarea bateriei dacă densitatea electrolitului scade sub 1,24 g/cmc, respectiv tensiunea fără sarcină la borne scade sub 12,4V. Se interzice depozitarea altor obiecte pe baterii.

 2. Încărcarea bateriei moto

 Starea de încărcare se verifică prin măsurarea densităţii electrolitului la 20 °C.

 Pentru încărcare polul + al bateriei se conectează la polul + al redresorului, iar polul – la polul – după care redresorul se conectează la reţeaua electrică. La terminarea încărcării deconectarea se face în ordine inversă

 Atenţie! Încărcarea se face cu dopurile scoase, atunci când există dopuri !

 Curentul de încărcare este de 5-10% din capacitatea nominală. De exemplu la o baterie de 55 Ah curentul de încărcare va fi de max. 5,5 A. Timpul de încărcare variază între 4 şi 48 ore în funcţie de starea bateriei. Încărcarea se face într-o încăpere ventilată fără surse de foc sau scântei. Temperatura electrolitului nu va depăşi 55 °C. În caz de supraîncălzire se va va face o pauză de 1-2 ore. Încărcarea completă se manifestă prin degajare de gaze în toate celulele, iar tensiunea şi densitatea rămân constante. Nivelul electrolitului se completează, dacă este cazul, numai cu apă distilată.

 3. Montare şi întreţinere

 Se recomandă montarea bateriei în ateliere specializate.

 Bateriile sunt livrate încărcate şi formate. Fixarea se va face în locaşurile prevăzute cu sisteme de prindere specifice fără deteriorarea carcasei. Bornele de conectare se curăţă de oxizi şi se ung cu vaselină antiacidă. Dacă minusul instalaţiei este la masă se montează în ordine cablul + la borna + apoi cablul – la borna -. Se strâng bornele pe terminale până la obţinerea unui contact electric corespunzător.

 Atenţie! Inversarea polarităţii duce la distrugerea bateriei şi pierderea garanţiei !

Electrolitul se va completa periodic numai cu apă distilată, până puţin peste nivelul elemenţilor. Se va verifica periodic curentul de încărcare furnizat de instalaţia maşinii, care trebuie să fie de la 13,8 V la 14,4 V. În caz de neutilizare îndelungată bateria va fi reâncărcată dacă densitatea scade sub 1,24 g/cmc (12,4V) folosind un redresor şi se depozitează corespunzător.

 4. Măsuri de securitate

 Electrolitul este puternic coroziv şi toxic putând cauza arsuri, iritaţii ale pielii şi ochilor şi distrugerea hainelor

 În caz de contact cu pielea / ochii se spală cu multă apă şi se consultă medicul. Nu se lasă la îndemâna copiilor. Gazele degajate la încărcare sunt toxice şi explozive. Nu produceţi scântei, nu fumaţi şi nu umblaţi cu flacără în apropiere în timpul încărcării. Nu obturaţi orificiile de aerisire ale dopurilor bateriei.

5. Condiţii de acordare a garanţiei

 Bateriile moto sunt garantate contra oricărui viciu de fabricaţie sau defect de material şi au o durată medie de utilizare de 5 ani. Perioada de garanţie începe la data înscrisă în rubrica „Data vânzării” si se termina dupa numarul de luni inscrisi la rubricile „Garantie”. La vehicule cu regim special se acorda un termen de garantie special, criteriul fiind stabilit de vanzator, iar limita acordata service.

 Cumparatorul trebuie sa se prezinte in maxim 7 zile de la achizitionarea bateriei la un atelier specializat cu autorizatie RAR pentru verificare si obtinerea garantiei. Se vor prezenta bateria achizitionata, documentele insotitoare (factura si certificat de garantie) si autovehiculul pe care va fi folosita bateria.

 CAZURI DE ANULARE A GARANŢIEI

  * Neprezentarea la reclamaţie a certificatului de garanţie şi a facturii

  * Nerespectarea instrucţiunilor de folosire

  * Deteriorarea accidentală mecanică, chimică, termică sau prin suprasarcină electrică

  * Defecţiuni ale instalaţiei electrice a maşinii: scurt circuit, consumatori paraziţi, curent de încărcare necorespunzător

  * Utilizarea în alte scopuri decât cel pentru care a fost proiectat: baterie moto de pornire

  * Folosirea unei baterii de putere necorespunzătoare – nerespectarea prescripţiei din cartea tehnică a maşinii

  * Folosirea bateriei „în paralel” sau „în serie” cu o altă baterie , cu caracteristici diferite sau veche.

  * Baterie descărcată sau îngheţată

  * Baterie supraîncărcată sau suprasolicitată, cu dopuri în-negrite sau cu depuneri de material activ, electrolit colorat sau cu nivelul sub limita minim admisă

  * Baterie cu electrolit impurificat cu substanţe străine, carcasă deformată, explodată

  * Necompletarea tuturor rubricilor certificatului

  * Neverificarea instalaţiei electrice (magnetou /  releu de incarcare) în termen de maxim 7 zile de la data cumpărării bateriei.

 Tensiunea de încărcare se măsoară în relanti şi cu motorul turat, cu şi fără consumatori, la bornele fiecarei baterii. Se fac 4 citiri, iar în tabel se trec valorile minime şi maxime. Reclamaţiile vor fi însoţite de certificat şi vor fi soluţionate în maxim 7 zile de la prezentarea bateriei (încărcate) la punctul de service indicat de vânzător.

 Tensiunea la bornele bateriei fără sarcină se măsoară cu un voltmetru fără rezistenţă internă şi fără consumatori.

 Existenta consumatorilor paraziti se verifica de preferinta cu ampermetru lacat.

 TERMEN DE GARANŢIE COMERCIAL

 6 luni la baterii moto si baterii auto de pornire folosite pe barci cu motor electric

 12 luni la baterii moto GEL

 Agentul webshop va confirma telefonic încadrarea în categoria de garanţie conform clasei vehiculului.

Vânzătorul sau atelierul service poate acorda termene de garanţie reduse sau poate refuza acordarea garanţiei în funcţie de starea tehnică a vehiculului.

 

 


 

 

Afisare:
tabel
lista alfabetic alfabetic pret
pret
Ordonare: